Uitnodiging 3 september: Startbijeenkomst energy hub HoogTij

Wednesday 21 August 2024

Energie is niet altijd vanzelfsprekend meer. Ook in Zaanstad en op het bedrijventerrein HoogTij is netcongestie een probleem. Daarom wil de gemeente graag met de bedrijven, netbeheerder en provincie samenwerken om de impact hiervan zoveel mogelijk te beperken.

Een belangrijk punt hierin is het realiseren van slimme oplossingen op bedrijventerreinen. Dit kan door middel van een energy hub. In energy hubs worden lokaal opgewekte energie, gebruik en opslag op een slimme manier met elkaar verbonden. Het is een kansrijke optie voor bedrijventerreinen om, ondanks de netcongestie, samen te verduurzamen en/of uit te breiden.

Doel:
Het is een eerste oriënterende bespreking om te kijken of er draagvlak is voor de ontwikkeling van een energy hub op HoogTij. Tijdens de bijeenkomst zullen we met jullie in gesprek gaan over wat er bij een energy hub komt kijken. Ook worden er ervaringen gedeeld over energyhubs elders.

Wanneer?
Dinsdag 3 september 2024 van 12.00 tot 14.00 uur (incl. lunch)

Waar?
GZ Office Experience. Schoot 3, 1551 NB Westzaan

Programma:

  • 11.45-12.00: Inloop met koffie/thee
  • 12.00-12.15: Welkom en opening door de gemeente
  • 12.15-12.30: Voorstelronde
  • 12.30-12.45: Welke informatie is er al t.a.v. een energyhub op HoogTij?
  • 12.45-13.30: Wat komt er kijken bij een energy hub? Best practices, do’s en dont’s.
  • 13.30-14.00: Lunch en vervolgafspraken

Voor wie is de bijeenkomst?

  • Bedrijven op het bedrijventerrein HoogTij die geïnteresseerd zijn in (het ontwikkelen van) een energy hub. Groot of klein, dat maakt niet uit.
  • Overige partijen zoals parkmanagers, netbeheerder, energiecoöperatie SAENZ, medewerkers van gemeente Zaanstad en provincie NH.

Aanmelden of meer informatie?
Aanmelden kan door een mail te sturen naar Hanna Lange, projectleider energy hubs gemeente Zaanstad. E-mail: h.lange@zaanstad.nl of telefoon 06-25756050.

« Terug

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark